2008-06-02

Kvindelejr i Moho

Torsdag morgen satte jeg (Majbritt) kurs mod Moho sammen med 4 andre kvinder fra Cusco. Målet var den årlige kvindelejr. Kl. 6.00 kørte bussen afsted og vi ankom til Juliaca til middag. Der mødtes vi med de fleste andre kvinder der kom fra Mejia, Mollendo, Crucero, Arequipa, Tacna og Juliaca. Kl. 17 ankom vi til Moho - et sted i Andesbjergene der populært bliver kaldt "Altiplanos have". Her er meget smukt og meget koldt!
Kulden kunne dog ikke slå den hjertevarme ud som var i dagene. Alle kvinder, ca. 180, kom med det mål at blive opbygget i troen, dele vidnesbyrd med hinanden og få nye venner.
En udfordring var at der kun var 2 toiletter til 180 damer...
Vi blev festligt modtaget med strøede blomsterblade og blomsterkranse blev hængt om halsen. Indkvartering blev fortaget og to personer måtte dele 1 madras for at der kunne være plads til alle. Man kan sige at vi kom hinanden ved, men også at der ikke blev sovet helt så meget som normalt...
Olga og jeg på toppen

Missionærer a´la cruceños
En formiddag tog vi op på toppen af et lille bjerg - en drøj tur, men som de fleste alligevel gennemførte. Herfra var en fantastisk udsigt.
En anden eftermiddag var der kreativ værksted. Målet var at hækle en lille pung til mønter. Jeg er ikke habil i denne kunst og kæmpede hårdt for at nå så lidt.

Et af højdepunkterne er når de forskellige kirker skal synge for hinanden. Mange har øvet sange og lavet fagter til for at give deres vidnesbyrd. I år var det igen Crucero som formåede at rive alle med. 170 kvinder der synger med fagter og danser - det er altså festligt!

No comments: