2008-05-21

Religiøs fest?



Hvert byområde, her i Cusco, har sin egen helgen som tilhører dem. Der er 15 stk. knyttet til byen. Normalt står de godt og velforvaret i deres kirker og bliver passet godt på. De får friske blomster hver dag og der er mange der tænder lys for dem og beder til dem for at de kan gå videre til Gud med deres bøn.


Idag blev de alle 15 taget ud af deres kirke og båret ind til centrum af byen til den årlige fest - corpus Cristi. Imorgen skal de alle rundt en tur på den centrale plads og gå nogle runder inden de så sættes ind i byens katedral hvor de så er samlet den næste uge. Der vil de så, under lige så store festligheder, blive båret tilbage til deres kirke.
For en fremmed som mig, er dette spændende at se med turist-øjne og rent kulturelt. Men betragter jeg det som en kristen bliver jeg rystet over den ugudelighed der følger med traditionen. Denne ophøjelse og dyrkelse af helgener er ubibelsk og bygger kun på traditioner men det er alligevel det der samler byen. Alt imens de går rundt i byen med deres helgener, bliver der også drukket tæt med øl.

I disse dage bliver der også spist peruanernes ynglings-festmad - marsvin.


No comments: