2008-01-17

Diospi suyana

I nogle måneder har vi haft nogle trofaste kirkegangere i nogle tyske missionærer. De har boet midlertidigt i Cusco for at lære spansk. Nu bor de i Curahuasi - en mindre by der ligger 2 timer fra Cusco.

Vi tog på personanleudflugt for at besøge vores tyske venner og se det de er der for: et stort moderne hospital, bygget for de fattige indianere i området.

Først fik vi en rundvisning på hospitalet. Det er stort og det er moderne. Det er et tysk ægtepar der endelig har fået opfyldt en 20 år lang drøm om at bygge et hospital for fattige. De har brugt mange år på at selv blive oplært i latin-amerikansk kultur, søge kontakter og penge for at kunne bygge dette imponerende projekt op. Alt er doneret og de mange udenlandske medarbejdere (mest tyske) bliver lønnet af deres egne kirker i Tyskland.
Lad mig bare indrømme at jeg (sygeplejersken i familien) synes at dette kunne være fantastisk spændende at arbejde med engang. Søren, blev vi enige om med guiden, kunne blive administrator el. præst i en ny-oprettet Luthersk kirke.

Naturen i Curahuasi er imponerende. Her er mere fugtigt og frodigt end i Cusco, så der er grønt og smukt alle vegne.
Hvis du klikker på overskriften, kommer du videre til projektets hjemmeside.

No comments: