2007-11-05

Kagefestival

I går havde vi kagefestival i kirken. Det var en stor succes, hvor vi havde min. 100 indenfor døren i kirken, i løbet af tre timer.
Festivalen er efterhånden en tradition, hvor der i ugen op til, bliver produceret kager, småkager og lignende søde sager. Kirkelokalet laver vi om til en café, og ideen er, at vi ønsker at få folk indenfor i kirken, så de får mulighed for at se hvem vi er, og så er det vort mål, at få en samtale med dem, der bliver siddende og har lyst til at snakke. I år delte vi ca. 800 inviationer ud, i området rundt om kirken, og satte invitationer op rundt omkring på lygtepæle mv.
Søndag kl. 14.30 åbnede vi dørene, og var så spændte på, om folk ville tage imod invitationerne. For der var jo nogle, som havde lagt meget arbejde i forberedelserne.
I løbet af den første times tid, gik det meget stærkt med at få solgt ting. Nogle kom indenfor et kort øjeblik, købte det de ville have, og gik hurtigt igen. Nogle købte hele kager med hjem, og andre skulle bare lige kigge og smage lidt. Der var også nogle, der havde rigtig god tid, og blev siddende ½ - 1 time. Så der var nogle vi fik snakket rigtig godt med, og som også viste interesse for kirken.
Det viser sig mange gange, at en del mennesker er katolske i den forstand, at de er døbt, og kommer i den katolske kirke ved helt særlige lejligheder i løbet af livet. Men ellers er det meget sparsomt med kontakten til kirken. Mange af dem der har det sådan, anser sig selv som troende mennesker, men er ikke en del af et kristent fællesskab. Jeg snakkede selv med nogle stykker, som havde det sådan. Der er også andre, som tager afstand fra en del af de ting, som den katolske kirke står for. Uanset hvilken baggrund de forskellige kom med, så fortæller vi dem lidt om, hvad vi tror på, og hvilken betydning det har for os, at leve vort liv i troen på Jesus. De bliver også inviteret til kirken, og de aktiviteter vi har der - og så er det jo spændende om de får lyst til at vende tilbage. I hvert fald er der kommet andet en kalorier og kager med dem hjem, og vi håber og beder til, at Gud må røre ved deres hjerter, så de lægger deres liv i Hans hænder, og tager imod den frelse han tilbyder.
Børnene havde også en dejlig dag. Her er det Moises - en af de unge fra kirken, som underholder.

1 comment:

Sverre said...

Det så ut som en deilig festival!! Så flott at man kan nå hjertene med kaker også.