2007-08-21

Jordskælv

Onsdag aften blev Peru ramt af et stort jordskælv som faktisk kunne mærkes i det meste af Peru. Rystelserne mærkedes både i Arequipa hvor Søren og Rebecca, Daniel og Sara var, samt i Cusco hvor Majbritt var med Lydia. I første omgang tog vi det ikke så alvorligt, men da vi fandt ud af, at rystelserne mærkedes både i Cusco og Arequipa, var jeg klar over, at det kunne være et stort jordskælv.
Der er byer lidt syd for hovedstaden Lima, hvor de melder at 80% af husene ligger i ruiner. Det samlede antal døde er ca. 500, mens mange mange mennesker er blevet hjemløse, og har mistet alt.
Landet er i chok - her må de altid leve med den frygt at livet kan forandre sig på et par minutter. Mange frygter at noget lignende skal indtræffe igen snart. Der følger altid en masse efterskælv med, når der har været jordskælv. Og disse efterskælv fylder mennesker med angst og panik.
Det ser ud til, at Peru virkelig står sammen, og der bliver iværksat indsamlinger af mad, vand og tøj i mange byer.
For nogle enkelte viste jordskælvet sig at være et plus. Der sad 600 fanger i et fængsel, som også delvist braste sammen, og alle kom på fri fod. Ca. 100 er fanget igen, men det tager nok noget tid, at finde de sidste... Håber ikke de når at lave alt for mange problemer og dumme ting, inden det sker.
Vi har (heldigvis) ingen billeder fra jordskælvet, men mange af jer har helt sikkert fulgt med på nyhederne, og har formentlig også kunne se billeder der.
Det er det andet kraftige jordskælv vi oplever i Peru, og forhåbentlig også det sidste. Det er voldsomme kræfter der er i gang, og man føler sig enormt lille som menneske... Vi takker Gud for, at han har "den hele vide verden, i sin hånd", og vi derfor også kan lægge alt i Hans almægtige hænder. Det er også det bedste vi kan gøre, for de mennesker som sidder tilbage og har mistet hus, hjem, venner, familie eller lignende.

No comments: