2007-04-06

Glædelig Påske


Det er påske - også i Peru. Det ses tydeligt, hvis man tænder fjernsynet, eller går tur i gaderne. I et katolsk land, er det noget folk fejrer meget, og på mange forskellige måder. I dag har der været mange opførsler af påskens begivenheder, og mange forskellige optog. Lige nu sidder jeg og ser på TV, hvordan de går rundt i gaderne i Arequipa med en død kristusfigur i en glaskiste. Disse optog ser vi meget ofte, og særligt til disse kirkelige højtider. Det er lidt vanskeligt at sige, hvor meget disse ting betyder for dem, men jeg kan i hvert fald konstatere, at der er mange er deltager. Nogle gange virker det til, at det er det ydre der er i fokus, og ikke så meget påskens egentlig betydning for os mennesker i dag.

Vi havde en fejring skærtorsdag, hvor vi gennem skriftlæsninger og andagt hørte om den første påske i forbindelse med Israelitternes udgang af Ægypten, og læsninger om den påske vi vægtlægger mest i dag, med Jesu lidelse, død og opstandelse. Det er godt at blive mindet om igen, og hvor er det fantastisk, at Jesus var villig til at lide og dø for mig! Og mest af alt, at han opstod og lever i dag! Som Paulus skriver, ville vores tro ellers ha´ været tom og uden betydning. Men nu ER KRISTUS OPSTÅET, og derfor giver det mening at tro ham, og leve med ham.
Vi var 30-35 børn unge og voksne samlede torsdag aften. Første del var læsninger og sange, som havde påsken som fælles fokus.
Alle havde medbragt noget mad, som vi spiste sammen til sidst. Det var en rigtig god aften, og glædeligt at vi kunne samles så mange. Vi glæder os til på søndag, hvor vi kan få lov til at fejre det fantastiske, at Jesus opstod fra graven, og lever i dag. Glædelig påske!


No comments: